O MENI

MOJA PRIČA I KAKO JE SVE POČELO

~ Ako ne ide po planu – ide po sudbini. ~

Tko se krije iza Mayolis Home Decor? 

>>> Iza Mayolis Home Decor krije se jedna sasvim jednostavna, spontana i otkačena mlada obitelj Sirovec. Ja sam mama3 na treću, a on je tatan (na n-tu) jer tko bi još izdržao 3 male curke i njihove željice plus suprugu koja skoro uvijek ide linijom težeg otpora i ne zadovoljava se prosječnim životom, poslom niti biti prosječna mama, osim našeg supertate, Marka.

Kako je  započela priča branda Mayolis home decor? 

>>> Priča ide ovako: u toku prve dvije trudnoće završila sam faks uz administrativni posao u obiteljskoj tvrtki te puna ambicija i planova bacila se u potragu za poslom u struci u želji da sama stvorim karijeru. S neba nam je poslana treća curka i tu se dogodio click u glavi – ili sad ili nikad – jer nisam tip domaćice i frustrirala me činjenica da ću još koju godinu biti doma.

Suprug me “bacio u vatru” (no spremno tamo i dočekao) te kupio stroj na kredit dok sam bila u šestom mjesecu trudnoće. Sjećam se toga k’o jučer. Šalili smo se: “Tko još pokreće biznis pred porod?” Sljedeće mjesece sve do poroda provodila sam u radioni i učila o stroju, kompjuterskoj pripremi, obradi, alatima i ostalim stolarskim vještinama, nimalo ženstveno znam, ali to mi je spasilo psihu i od tada sam još bolja mama, supruga, prijateljica i naposljetku čovjek. Suprug je nekada bio stolar te mi je tu uvelike pomogao kad god bi mogao (uz svoj osmosatni posao). A ostalo je bilo na meni.

Priznajem, bilo je teško jer nisam imala od koga učiti i sve sam nekako morala sama. Kako sam oduvijek snalažljiva sve sam naučila preko interneta od mehanike do informatičkog dijela pripreme i povezivanja sa strojem. Bilo je tu svega, od propalih projekata, do suza za uništenim proizvodima, utrošenim novcem, vremenom, odustajanja, ali sve je to škola, a suze pridajem hormonima te se sada toga prisjećam sa smijehom i velikom zahvalnošću što sam imala snage i priliku naučiti na vlastitim greškama. Nisam ni znala da sam baš toliko uporna i tvrdoglava. Bližio se termin, a ja sam još uvijek držala bušilicu u ruci i gegala se s ogromnim trbuhom po radioni, suprug se znao šaliti da ću još roditi na stroju. No, uz dvije male curice (stare tada 2 i 3 i pol godine) osam sati na poslu bio mi je ispušni ventil.

>>> Curka se rodila, i čim je napunila 2 mjeseca počele smo koristiti marame i nosiljke te sam se vratila u svoju radionu. Eh, to je tek bio izazov života. Uskladiti dojenje, presvlačenje, uspavljivanje i igranje s rezanjem, šmirglanjem i bojanjem natpisa bilo je u najmanju ruku smiješno. Moj otac koji radi blizu znao je uči u radionu da vidi kako smo nas dvije i nije mogao suzdržati smijeh kad je vidio da u jednoj ruci držim bebu i dojim, a s drugom rukom bojam slova (posebnim eko bojama neškodljivim za djecu), okinuo je fotku i rekao: “Ovo moram obilježiti i jednoga dana pokazati unuci da vidi kakva je to borba bila.” “Ona je definitivno beba s najviše radnog staža” rekao je. Kako je postajala veća, došlo je na red i puzanje i prohodavanje i tada sam otišla na malo duži godišnji kako bi sve išlo svojim tokom i kako ne bih sputavala dijete ni u čemu. Sad kad razmislim bilo je zabavno jer sam sama birala tempo i sve je bilo nekako leggero. No, kada je napokon i ona krenula u vrtić odlučila sam se posvetiti svom biznisu maksimalno, ozbiljno i profesionalno.

Više na linku: http://www.supermame.hr/2019/02/13/maja-sirovec-svoj-biznis-pokrenula-sam-pred-porod/